We are excited about the first self financed Wooncoöperatie in The Netherlands

De Warren is an awesome project that is expected to materialize in the next couple of years.

We need to rethink the way we live in urban environments. We need new business models. We need more DeWarren teams!

Wooncoöperatie = Housing Cooperative


Here is the motivation letter to join the association. Enjoy.

WAAROM IK EEN PLEK VOOR ONS IN DE WARREN WIL

door IRENE DEL CARMEN PEREZ

I.

ER WAS EENS,

toen mijn leeftijd nog geen twee cijfers telde, een modderig terrein in Puerto La Cruz. Mijn oom probeerde mijn moeder te overtuigen om te investeren in Puerto Aventura. Jaren later hadden we een appartement in het eerste gebouw. We hebben er veel vakanties doorgebracht. In de loop van de jaren zagen we het condominium complex groeien. De stad werd een sterker toeristisch gebied.

Screenshot van Puerto La Cruz, Venezuela. Pin: Residencias Puerto Aventura.

Er is iets fundamenteels dat mijn leven als buitenlander moeilijk maakt: het feit dat ik niet dingen vanaf het allereerste begin kan zien groeien, zoals mijn ervaring in Puerto La Cruz. Er is iets speciaals als je vanaf het begin aan een groeiproces deelneemt; het is een krachtig gevoel van verbondenheid. Ik geloof dat mijn toekomst Nederlands is, daarom kijk ik uit naar ervaringen die mij wortels in het land toestaan. Als je zaait, worden jouw hopen ook gezaaid. Ik wil niet alleen uit eindelijk van de vruchten genieten maar erbij zijn bij het zaaien en zien hoe de planten groeien.

Toen ik in Wenen woonde, raakte ik gefascineerd door de manier waarop Sozialwohnungen de laatste honderd jaar in Oostenrijk zijn geïmplementeerd. Ik ben opgegroeid omringd door gebouwen met sociale ruimtes; de meeste begane grond wordt "salón de fiesta" genoemd, waar sociale evenementen plaatsvinden. Gebouwen in Caracas hebben ook andere gemeenschappelijke ruimtes zoals tuinen of sportgebieden. Elk gebouw of flatgebouw heeft een vereniging: de zogenaamde "junta de condominio" ligt zo diep in ons onderbewustzijn net zoals "telenovelas" doen. In Wenen besefte ik dat dingen die ik gewoon als vanzelfsprekend vond, speciaal waren. Nu begrijp ik de term sociale ruimte dieper.

II.

FLIP THE LETTER M IN ME:

WE.

Wij zijn een sociale cel entiteit bestaand uit een echtgenoot, een baby en ikzelf, Irene. Sinds de baby onderweg was, begonnen we serieuzer te vragen wat de beste manier zou zijn om in een stedelijke omgeving te leven. Een gedroomde toekomst zou in Amsterdam zijn, maar het beeld is nog steeds wazig. In het midden van onze gesprekken verscheen het project De Warren.

De Warren is een uniek en een-van-zijn-soort project waarbij we onze onafhankelijke gedachten kunnen delen tijdens het werken als een team. We zijn in lijn met de ideologie van De Warren, bijvoorbeeld:

  • het gebruik van slimme materialen en milieuvriendelijke technologieën;

  • multifunctionele gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen;

  • samen leven, samen werken en samen groeien.

We zijn geïnteresseerd in wat er de komende jaren gaat gebeuren. Het is onze intentie om toe te treden tot het huidige proces en mee te leren en werken.

Wij denken dat De Warren een gezonde thuisbalans zal zijn, met ruimte voor sociale inspiratie en interactie en ook onze privésfeer. Tot nu toe is het subjectieve feit dat we vrienden zijn van de pioniers van de initiatief De Warren nog niet genoemd. We willen de emotionele banden tussen ons versterken, een nieuwe dimensie in ons leven openen om elkaar beter te kennen leren, onze liefde voor elkaar versterken en een voorbeeld voor de huidige en volgende generaties zijn.

Liefs :=),

Wout, Ettore en Irene