Kan    jij    dat    horen?


- Ok, laten we eerlijk zijn. We zijn hier al 3 maanden en het enige signaal dat we hebben ontvangen komt van die luidruchtige bacteriën die cholera willen verspreiden. Ik ben moe.

- Natuurlijk zijn we moe ... en dit wachten is een test van ons geduld. Maar ik ben het zat om te worden geassocieerd met "infecties, ziektes, etc." We zijn al 3.000.000.000 jaar op deze planeet en we hebben nog steeds een hele slechte reputatie bij de mensen! Dat moet veranderen! De goeie moeten ergens op ons wachten, terwijl wij wachten om hun signaal te horen.

- Maar ik ben gewoon moe van het wachten! Hey! Wat is er aan de hand?

- We bewegen! De hele wereld is 360 graden gedraaid!

- Nu is het donker! Wat gebeurd er?

- Ik heb geen idee, maar in ieder geval vertrekken we uit deze vieze haven.

De twee spraakzame bacteriën, die in een biofilm boven op een steen leven, beginnen in de hand van Marco te draaien terwijl hij de steen in zijn zak stopt en naar het strand loopt.

  • Hé Marco! Hoe gaat het met je? Dat is lang geleden. Was je niet in Berlijn?

  • Ha Carlos. Jaaaa. Iedereen vraagt ​​me hetzelfde! Ja, ik woon nu in Choroní, dit pittoreske stranddorpje in Venezuela. Ja, dit land is heel erg fucked up. Nee, ik kan niet goed uitleggen waarom ik terug kwam. Ik ben een bioloog, man; de Caraïben hebben me geroepen!

  • Het is ok Marco, ik wou je niet beoordelen! Als jij voelt dat je op de juiste plaats en op het juiste moment bent, dan is alles ok!

  • Dit is zeker niet het juiste moment voor Venezuela of zijn ecosysteem! Toch heb ik iets gedaan dat ik nooit zou kunnen doen achter mijn bureau in Duitsland, debatterend over de ecologie. Ik heb de hele gemeenschap van Choroní bij de bescherming van de zeeschildpadeieren betrokken.

  • Cool Marco. Mooi uitzicht, toch? De golven hypnotiseren me.

Marco neemt de steen uit zijn zak en gooit het in de zee. Onze spraakzame bacteriën beginnen een chemische gesprek met andere bacteriën. De "woorden" die ze gebruiken zijn AHL aminozuren.

- Hey, ik hoor ze! Ze vragen zich af of we meedoen met enzymen produceren en het water ontgiften.

- Nou, vertel hen dat wij IN zijn! Joepie! Eindelijk kunnen we een leefgebied maken, in plaats van dood en ziekte verspreiden! Bacterie zijn rocks!

- Je bedoelt, omdat we op een rock zitten?

- Nee, domkop! Ondanks dat we onzichtbaar voor het menselijk oog zijn, kunnen we ze wel helpen met het opruimen van de puinhoop die ze hebben gemaakt. De toekomst van deze planeet hangt van ons af!

- Je overdrijft! Stop met dromen en focus. We kunnen dit alleen als collectief doen, niet als een individuele bacterie!

  • Alles was prima in Duitsland, maar... (Golven botsen). Het zijn van die kleine dingen, maar als je ze optelt, doen ze je leven veranderen.

  • Ik denk dat je de roep hebt beantwoord.

Nice articles: Busting superbugs , eavesdrop in a bacteria chat