Stel het je voor zonder beelden


- Maar hoe was de wereld voordat de dieren konden praten? - Ik weet het niet, die tijd van de mensheid wordt als donker beschouwd en die informatie is geblokkeerd; mensen willen het niet meer onthouden. We weten dat een koe in Nederland zei "don't kill me". Het werd een media fenomeen en daarna beschouwde de mensen het dierenrijk anders. Ik stel me voor dat tiatias enorm helpen om mensen emoties te laten lezen en om te zien hoe deze door het lichaam stromen. - Ush, stel je voor hoe ingewikkeld de wereld moet zijn zonder tiatia, zo ouderwets! Ik vond het altijd vreemd dat de koe in het Engels heeft gesproken in plaats van in het Nederlands; maar hé, het is logisch, of niet? Dat is hetzelfde als zeggen dat de aliens Engels kennen -in plaats van iets anders- en voor het eerst in Amerika verschijnen, zoals in de films! Tuurlijk, gast! Het leven is niet logisch, anders waren chimpansees de eerste om te spreken geweest, en niet koeien. Een stille stem, zonder streepje, zal je vertellen wat het echte verhaal was. Er was een doofstome Nederlander zo cool dat hij accenten kon herkennen bij het liplezen. Hij kon het Belgische accent van het Nederlandse onderscheiden, en ook dialekten per regio en zelfs per dorp! Hij hield van koeien en zijn passie voor hen was zo groot dat hij besloot om ze te laten praten. Met een geduld dat de grenzen van het verstand te boven gaat, een zorgvuldige studie van het praten van papegaaien en talloze massages in de koeien keel, heeft hij de koeien geleerd om "don´t kill me" te zeggen. Koeien leerde deze uitdrukking van een video, zonder inzicht in de betekenis ervan. Het fenomeen werd massaal en ja, we kunnen het internet kwalijk nemen. Hoe kan je een dier doden dat de waarde van zijn leven erkent en zich wil verdedigen? De ironie is dat chimpansees degenen waren die begonnen te spreken, maar de koeien namen de roem. Geschreven door Wout & Irene.